Voor wie

Quest Forecast koppelt met RGS Ready boekhoudsoftware, zoals Exact Online, Yuki, Snelstart en Silverfin. Wij richten ons specifiek op accountants en administratiekantoren die in deze tijd met onze tools de grootste impact kunnen maken richting hun klant.

Quest Forecast is voor:

  • Accountants die risico’s eerder willen signaleren, kwalitatief veiliger willen adviseren (compliance), specifiek advies beter willen voorbereiden (scenario’s) en periodiek een diepere verbondenheid (collaboration) willen hebben hun klanten. Hiervoor is Quest Forecast voorzien voor uitgebreide instelbare rechten en rollen en kunnen workflows worden ingericht.
  • Administratiekantoren die al deze tools ook nodig hebben maar deze in een plattere organisatie gebruiken om in veel minder tijd hun klanten van waardevolle tussentijdse cijfers, inzichten, adviezen en rapportages te voorzien.
  • Accountants én administratiekantoren die meer een adviesrol over toekomstige risico’s voor hun klanten willen op de liquiditeit en toekomstige liquiditeit.
  • Accountants én administratiekantoren die feitelijk de CFO rol vervullen voor meerdere klanten maar niet de efficiënte tools hebben daarvoor.

 

Waarom kiezen accountants voor Quest Forecast?

Uitdagingen van de ondernemer

  • Waar sta ik over 3 tot 6 maanden met mijn bedrijf?
  • Heb ik wel voldoende werkkapitaal om aan mijn lopende verplichting te voldoen en wanneer wordt het spannend?

Uitdagingen van de adviseur

  • Hoe kan ik vanuit compliance oogpunt eenvoudig voor mijn jaarrekening dossier een onderbouwing vastleggen of mijn klanten voldoen aan het continuïteitsbeginsel of een balans & uitkeringstest verstrekken?
  • Hoe kan ik mijn klanten adviseren wat de impact is van het belastinguitstel en de terugbetalingsverplichtingen is op zijn werkkapitaal de komende maanden?
  • Kan ik mijn klanten beter periodiek monitoren op continuïteit, Belastinguitstel en bepaalde KPI’s?

De oplossing

Waar vroeger via Excel of via diverse applicaties je veel meer tijd kwijt was om dit inzicht te verkrijgen, heeft Quest Forecast dit alles in een oplossing beschikbaar gesteld. Accountants hebben hun Exact Online omgeving gekoppeld en elke nacht update Quest Forecast de op RGS gebaseerde administraties, zodat de monitor hen dagelijks belangrijke inzichten geeft over alle gekoppelde klanten heen. En mocht er een klant behoefte hebben aan extra advies, dan kan via een eenvoudige wizard een adviseurs de klant in een paar klikken van dienst zijn met waardevolle inzichten op basis van hun direct behoefte.

Van accountant of administratiekantoor naar waardevolle adviseur

Heb je het Referentie Grootboekschema geïmplementeerd in de financiële boekhouding van jouw klanten, dan kan je via onze oplossing optimaal profiteren van deze efficiency slag. In minder tijd kan je jouw klanten van waardevolle adviezen voorzien richting de toekomstverwachting. En over alle klanten heen kan je alerts activeren en monitoren. Advies op maat en op tijd.

Wat gebruikers zeggen over Quest Forecast

216 Accountants

Waar veel tools stoppen start Quest; snel inzicht krijgen in verschillende scenario’s op basis van de actuele cijfers uit de boekhouding

”Precies waar onze klanten behoefte aan hebben”