Waarom kiest 216 Accountants voor Quest Forecast?

1 mei 2022 | Interview

De ondernemer wil steeds sneller inzage hebben in zijn huidige financiële situatie. Een actuele boekhouding, waar RGS is geïmplementeerd kan hiervoor zorgen. Maar door COVID hebben de ondernemers & adviseurs nog een extra uitdagingen: 

  • Ondernemer: Waar sta ik over 3 tot 6 maanden met mijn bedrijf? 
  • Ondernemer: Heb ik wel voldoende werkkapitaal om aan mijn lopende verplichting te voldoen en wanneer wordt het spannend? 
  • Adviseur: Hoe kan ik vanuit compliance oogpunt eenvoudig voor mijn jaarrekening dossier een onderbouwing vastleggen of mijn client voldoet aan de continuïteitsbeginsel of een balans & uitkeringstest verstrekken? 
  • Adviseur: Hoe kan ik mijn client adviseren wat de impact van de Belastinguitstel en terugbetalingsverplichtingen is op zijn werkkapitaal de komende maanden? 
  • Adviseur: Kan ik mijn klanten beter periodiek monitoren op continuïteit, Belastinguitstel en bepaalde KPI’s? 

Waar vroeger via Excel of via diverse applicaties je veel meer tijd kwijt was om dit inzicht te verkrijgen, heeft Quest Forecast dit alles in een oplossing beschikbaar gesteld. Wij hebben onze Exact Online omgeving gekoppeld en elke nacht update Quest Forecast de op RGS gebaseerde administraties, zodat hun monitor ons dagelijks belangrijke inzichten geeft over alle gekoppelde klanten heen. En mocht er een klant behoefte hebben aan extra advies, dan kan via een eenvoudige wizard onze adviseurs de klant in een paar klikken van dienst zijn met waardevolle inzichten op basis van hun direct behoefte.